همانطور که در مقاله قبل از اهمیت پخش در کسب و کار صحبت کردیم، آگاه شدیم که پخش کالا و علم چگونگی پخش آن اهمیت بالایی دارد. برای اینکه پخش محصول درست و استانداردی داشته باشیم باید از استراتژیهای لازم استفاده گرفته شود.
استراتژی پخش یا توزیع، راه ارتباطی مشتریان با کسب و کار شما را بهبود میبخشد و منجر به رضایت مشتری و کارآمدتر شدن کسب و کار شما میشود. به همین دلیل استراتژی پخش میتواند منجر به سود بیشتر شود. برای کسب سود بیشتر باید با استراتژیهای مناسب کسب و کار خود آشنا شد.
چرا در استراتژی پخش به مقوله رضایت مشتری توجه شده است؟
به گفته محققین، رضایت مشتری باعث وفاداری بیشتر و در نتیجه سود بیشتر میشود. در این مطلب قصد داریم درباره چگونگی استراتژی پخش و نحوه تاثیر آن روی کسب و کار مطالبی را ارائه دهیم.
استراتژی پخش چیست؟
استراتژی پخش شامل ارائه یک روش کارآمد برای انتشار محصولات یا خدمات شرکت شما است. که در نهایت منجر به رضایت و اعتماد مشتری و فروش بیشتر شود.
هدف استراتژی پخش چیست؟
هدف این نوع استراتژی به حداکثر رساندن درآمد در عین حفظ مشتریان وفادار است.
کسب و کار شما یک استراتژی براساس مشتری هدف لازم دارد و ممکن است که از بیش از یک استراتژی پخش برای دستیابی به بیش از یک نوع مشتری هدف استفاده کنید.
بیشتر بخوانیم: سرکان پخش ایرانیان، اولین شرکت توزیع و پخش قطعات خودرو در ایران
سوالاتی که برای طرح ریزی استراتژی پخش باید به جواب برسند
رویکرد استراتژی شما باید بر فاکتورهایی مانند “چطور مشتری ایده آل محصولات یا سرویسها را خریداری کند؟” یا “به چه روش مشتری ترجیح میدهد محصولات را خریداری کند؟” تمرکز کند. سوالات زیر را برای طرح ریزی استراتژی پخش میتوانید مدنظر قرار بدید:
- مشتری ایده آل شما کیست؟
- چگونه محصول یا سرویس با سبک زندگی مشتری تناسب دارد؟
- اولویت اصلی مشتریان شما چیست؟ برای مثال، آیا مشتریان شما هزینه برایشان اهمیت دارد یا راحتی؟
- آیا میتوانید فرایند خرید را برای مشتری بهبود ببخشید یا آسانتر کنید؟
به طور کلی، نرم افزارهای توزیع یا پخش کسب و کار شما را به سادگی کمک میکند، تا استراتژیهای پخش را هنگام پیادهسازی آسانتر کند.
چه مواردی باید هنگام تعیین استراتژی در نظر گرفته شود؟
استراتژی توزیع، انتخاب یک متد برای خدمات دادن به کاربران نهایی است. اجرای کارآمدترین روش برای پخش کسب و کار شما، کلید حفظ مشتریان وفادار است. بعضی از شرکتها ترجیح میدهند از روشهای متعدد پخش برای حفظ مشتریان خود استفاده کنند.
به عنوان مثال اگر مشتریان شما در بازههای سنی مختلف هستند، ممکن است مجبور باشید برای رده سنی مختلف استراتژی معرفی محصول و پخش آن را متفاوت در نظر بگیرید. در اصل استراتژی باید براساس مشتری ایدهآل شما باشد.
مشتری معمولی چگونه کالاها را خریداری میکند؟ چگونه میتوانید به عنوان یک تولید کننده، فرآیند خرید را آسان تر کنید؟ آیا این یک خرید گسترده است که در آن خرید مستقیم کالا از تولید کننده میتواند ارزش زحمت احتمالی را داشته باشد، یا یک کالای معمولی است که در آن مشتری ترجیح میدهد محصول را به سرعت و بر اساس تقاضا از طریق یک خردهفروش دریافت کند؟ نقشی که یک کالا در زندگی مشتری ایفا میکند و نوع تصمیم خرید مرتبط با یک محصول، جنبههای مهمی هستند که باید هنگام تعیین استراتژی در نظر گرفته شوند.
بیشتر بخوانیم: توانمندی بازاریاب شرکت توزیع کالا
انواع استراتژی پخش یا استراتژی توزیع
به طور کلی دو نوع استراتژی پخش داریم: مستقیم و غیرمستقیم
استراتژی پخش مستقیم:
پخش مستقیم یک استراتژی است که در آن تولیدکنندگان مستقیماً محصولات را میفروشند و برای مصرف کنندگان ارسال میکنند.
چند روش مختلف برای اجرای این روش وجود دارد. برخی از سازمانها ممکن است رویکرد مدرنتری داشته باشند و از یک وبسایت تجارت الکترونیکی استفاده کنند که در آن کاربران میتوانند خرید آنلاین انجام دهند. این یک گزینه موثر برای شرکتهایی است که مشتریهایی دارند که نسبت به فناوری اطلاعات دانش متوسط رو به بالایی دارند، راهحل خاصی برای رفع نیازها درخواست میکنند یا به یک برند خاص اختصاص داده شدهاند.
یکی دیگر از روش های پخش مستقیم، از طریق کاتالوگ یا سفارشات تلفنی است. این گزینه ممکن است یک مجموعه مشتری قدیمی یا کاربران در صنایع خاصی را هدف قرار دهد که با سفارش دادن از این طریق آشنا هستند. یکی از عوامل مهمی که در اجرای استراتژی پخش مستقیم باید در نظر گرفته شود، میزان سرمایه گذاری مورد نیاز است. به عنوان مثال، تولیدکنندگان باید انبارها، وسایل نقلیه و کارکنان تحویل را به مجموعه خود اضافه کنند تا به طور مؤثر کالاها را به تنهایی توزیع کنند.
استراتژی پخش غیرمستقیم:
اصطلاح «واسطه» اغلب شهرت بدی پیدا میکند، اما در مورد توزیع، این سازمانها میتوانند در رساندن کالا به مصرفکنندگان مفید باشند. استراتژیهای توزیع غیرمستقیم شامل واسطههایی است که به لجستیک و قرار دادن محصولات کمک میکنند تا بر اساس عادات و ترجیحات مصرف کننده، به سرعت و در مکان بهینه به مشتریان برسند.
نیازهای تجاری، مشتریان هدفمند و نوع محصول معمولاً پشت استدلال استفاده از این استراتژی غیرمستقیم هستند.
تعهد کم یا خریدهای معمولی اغلب چیزی است که مشتریان بدون توجه به آن در فروشگاه بزرگ بدون وفاداری به برند مشخصی از آن استفاده میکنند.
در این مقاله به اهمیت پخش و نوع انتخابی استراتژی آن پرداختیم. شرکت سرکان پخش با تجربه ده ساله و استفاده از نرم افزارها توانسته است در زمینه تامین و پخش کالای موردنیاز مشتریان در زمینه قطعات خودرو، رضایت و اطمینان مشتریان را بدست آورده است. برای تماس با سرکان پخش کلیک کنید.
1 دیدگاه
ممنون، من دانشجوی مدیریت بازرگانی هستم و مقالتون خیلی مفید بود برام