تعمیرکار خودرو و اتوسرویس را دوباره بشناسیم

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

تعمیرکار خودرو و اتوسرویس را دوباره بشناسیم

 

هر کس که ماشین داشته باشد، یک بار هم که شده گذرش به اتوسرویس و تعمیرگاه خودرو خورده است.  فقط یک تعمیرکار خبره خودرو می‌تواند از روی نوع برق‌رسانی، حرکت و صدای موتور، عیب آن را تشخیص دهد و برطرف کند. اهمیت حضور یک تعمیرکار کارکشته در این است که چطور می‌تواند در سریع‌ترین زمان عیب خودرو را پیدا کند و فقط همان قسمتی که نیاز به تعمیر دارد را عیب‌یابی و اصلاح کند. مهارتی که ساده به دست نمی‌آید و یک تعمیرکار نابلد ممکن است با یک تشخیص اشتباه، مشکلات بیشتری برای خودرو به‌وجود آورد.

 

ششم اسفند ماه روز اتوسرویس یا تعمیرکار خودرو است. این تعمیرکارهایی که گاهی به آن‌ها می‌گوییم مکانیک یا مکانیکی، در بخش مهمی از زندگی ما نقش بازی می‌کنند. با این حال نکته‌های خیلی کمی در مورد اهمیت آن‌ها در زندگی روزمره‌مان می‌دانیم. در حقیقت اگر بخواهیم با خودمان صادق باشیم، عملاً چیز زیادی از حضور پررنگ این شغل در زندگی‌مان نمی‌دانیم. در این یادداشت می‌خواهیم نکته‌های بیشتری از این شغل بدانیم.

 

تاریخچه اتوسرویس را بدانیم

در گذشته علم تعمیر خودرو یک مهارت استاد و شاگردی بود. هر کسی به‌دنبال این مهارت بود، ابتدا باید مدتی در یک اتوسرویس مشغول شاگردی می‌شد، کار را یاد می‌گرفت و در نهایت هر چه داشت از تجربه‌اش بود. در حالی که در دنیای امروز و با گسترش موتورهای خودرو، به دانش فنی و مهارت‌های بیشتری برای تعمیر کردن یک خودرو نیاز است. امروزه آموزش این مهارت از هنرستان به دانشگاه‌ها هم رسیده و برایش واحدهای درسی تعریف شده است. تعمیرکاری خودرو هیچ‌وقت یک شغل معمولی نبوده و مهارت داشتن در آن، هنوز هم ساده نیست. از یک زاویه، شاید بتوان نقش تعمیرکار خودرو را برای ماشین‌ها شبیه نقش یک پزشک برای انسان‌ها دانست. زیرا کار کردن با بخش‌های مختلف خودرو، درست مثل طبابت سخت و پیچیده است. چند نشانه مختلف باید پیدا شود تا تعمیرکار یا پزشک، تشخیص درست و کامل در مورد بیماری و عیب خودرو بدهند.

 

بیشتر مهارت‌ها در گذشته به این شکل بوده‌اند که باید شاگردی پیدا می‌شد تا شغلی را یاد بگیرد و اشاعه بدهد. همین موضوع باعث شده که بسیاری از مهارت‌ها به‌مرور از بین رفته‌اند یا در حال نابودی هستند. اما اتوسرویس با توجه به این که روزبه‌روز کاربرد بیشتری پیدا کرده، به دانشگاه‌ها راه پیدا کرده، ماندگار شده و پیشرفت هم داشته است. اگر کسی بخواهد در این رشته فعالیت کند، با ورود به رشته اتومکانیک در هر دانشگاهی می‌تواند این مسیر را ادامه بدهد. این مهارت‌اندوزی بهتر است در کنار کسب تجربه هم باشد. هنوز هم تجربه در این شغل، حرف اول را می‌زند و گاهی دانش تئوری تا به عمل تبدیل نشود، مهارتی برای هنرجوی این رشته به حساب نخواهد آمد.

تعمیرکار مثل پزشک است

اگر گلو به سرفه بیافتد، اگر ضربان قلب کم و زیاد شود یا هر اتفاق دیگری که برایمان رخ بدهد، سراغ پزشک می‌رویم و انتظار داریم که با دیدن همین علایم ساده، پی به بیماری ببرد. گاهی وقت‌ها مثل سرماخوردگی، ساده و دم‌دستی است، گاهی مثل بیماری‌های گوارشی نیاز به آزمایش‌های بیشتر دارد. تعمیرکار خودرو هم درست در نقش یک پزشک خودرو فعالیت می‌کند. باید بتواند طوری خودرو را تعمیر کند که سالم و سرحال شود. این اصطلاح در بین تعمیرکاران هست که حال خودرو را خوب کردند یا زندگی را به آن برگرداندند؛ که البته بیراه هم نیست.

 

تعمیرکار باید بتواند با کمترین آسیب، مشکل اصلی را پیدا و حل کند. اگر دکتر در کارش سهل‌انگاری کند، مشکل مریض حادتر می‌شود و حتی ممکن است یک بیماری ساده را به بیمارستان و درمان‌های سنگین بکشاند. در مورد یک تعمیرکار هم قصه همین است. اگر یک قطعه را به اشتباه عوض کرده باشد و خودرو با همان ایراد قبلی به اضافه ایرادی جدیدتر وارد خیابان بشود، ممکن است باعث ایجاد خسارت مالی و حتی جانی ‌شود. تعمیرکار خوب می‌تواند از جان و مال مشتری‌اش با عیب‌یابی و برطرف کردن کامل مشکل، محافظت کند.

سرعت عمل را جدی بگیرید

وقتی به مسابقات ورزشی نگاه می‌کنیم، سرعت عمل و تکنیک حرف اول را می‌زنند. ممکن است هر کسی بتواند فعالیت‌های ورزشی را انجام بدهد، اما بازیکنی موفق‌تر است که با تمرکز بالاتر و دقت بیشتری بازی کند. تفاوت در جزئیات تا این حد در شغل اتوسرویس هم وجود دارد.

 

تخصص یک تعمیرکار در این جا مشخص می‌شود که می‌تواند به‌سرعت تشخیص دهد، تعمیر کند و تحویل دهد. بعضی مشکلات هم نیاز به بستری دارند و خودرو باید در تعمیرگاه باقی بماند. بنابراین تعمیرکار باید بتواند با تشخیص درست، خیال مشتری را برای تعمیر شدن خودرو‌اش راحت کند. وقتی مشتری احساس کند خودرو‌اش را دست یک متخصص سپرده است، فشار بیشتری به اتوسرویس نمی‌آورد و در زمان مقرر برای تحویل خودرو‌اش حاضر خواهد شد. هرچقدر تعمیرکار در این کار مهارت بیشتری داشته باش، مشتری با خیال راحت‌تری خودروی خود را به اون می‌سپارد.

 

سرعت عمل همچنین باعث می‌شود درآمد تعمیرکار بالاتر برود. حضور یک استادکار ماهر در یک اتوسرویس، به منظور نظارت و پشتیبانی از فعالیت کارکنان الزامی به‌نظر می‌رسد. اگر چنین فردی بتواند دستورالعمل‌های درست را به همکاران خود بدهد، سرعت تعمیر خودرو به‌شدت بالاتر می‌رود. عمل تشخیص و اجرای آن در بالا رفتن سرعت تعمیر یک خودرو نقش اساسی دارد. در حقیقت تعداد بالای کارکنان یک تعمیرگاه نیست که باعث می‌شود خودروی شما زودتر به دستتان برسد بلکه حضور یک استادکار ماهر که عیب را به‌درستی تشخیص بدهد و بتواند در زمان مناسب آن را تعمیر کند، حرف اول را می‌زند.

 

تعمیرکار خودرو چه ویژگی‌هایی دارد؟

مهم‌ترین ویژگی برای یک تعمیرکار، شناخت کافی از اجزای مختلف خودرو است. یعنی بتواند در سریع‌ترین زمان ممکن، عیبی که روی خودرو هست را پیدا کند. بداند که خرابی در هر دستگاهی می‌تواند چه مشکلی ایجاد کند. مانند پدر یا مادری که اخلاق فرزندش را می‌داند، یک تعمیرکار خودرو هم به محض دیدن یک رفتار خاص از موتور، عیبش را تشخیص می‌دهد. البته تعمیرکارهایی هم هستند که در مورد این موضوع بزرگ‌نمایی می‌کنند و سعی دارند خودشان را با مهارت و متخصص جلوه بدهند. اما تعدادشان آن قدر کم است که در بین بقیه تعمیرکاران حرفه‌ای چندان به‌حساب نمی‌آیند. یک تعمیرکار هرچقدر هم که بخواهد از روش‌های دیگر خودش را متخصص جلوه دهد در نهایت باید بتواند با عملکرد صحیح برای خودش مشتری دائمی ایجاد کند. هیچ اتوسرویس معتبری صرفاً برای یک بار مراجعه مشتری‌اش کار نمی‌کند.

 

تشخیص، مهارت، دقت

ویژگی دوم یک تعمیرکار بعد از تشخیص، مهارت سرویس و تعمیر کردن است. شاید یک تعمیرکار معمولی هم بتواند به‌راحتی عیب‌های اولیه خودرو را درک کند اما اگر مهارت تعمیر کردنش را نداشته باشد، مانند یک پزشک عمومی است که نشانه‌های کم‌کاری غدد را درک می‌کند، اما برای درمان آن مهارتی ندارد. اتفاق خوب از جایی می‌افتد که تعمیرکار در عیب‌یابی و تعمیر به یک اندازه مهارت داشته باشد.

اگر مطلب “چرا 6 اسفند را روز اتوسرویس نام‌گذاری کرده‌اند؟” برای شما مفید و به اهمیت این خدمات پی ببردید، حتماً آن را در با دوستان‌تان به اشتراک گذاشته و سرویس دوره‌ای خودروی‌تان را فراموش نکنید.

ویژگی دوم یک تعمیرکار بعد از تشخیص، مهارت سرویس و تعمیر کردن است. شاید یک تعمیرکار معمولی هم بتواند به‌راحتی عیب‌های اولیه خودرو را درک کند اما اگر مهارت تعمیر کردنش را نداشته باشد، مانند یک پزشک عمومی است که نشانه‌های کم‌کاری غدد را درک می‌کند، اما برای درمان آن مهارتی ندارد. اتفاق خوب از جایی می‌افتد که تعمیرکار در عیب‌یابی و تعمیر به یک اندازه مهارت داشته باشد.

1 دیدگاه
  1. […] شما می‌توانید با توجه به دفترچه راهنما یا مشورت با یک مکانیک واجد شرایط در مورد بهترین گزینه ها صحبت […]

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    سبد خرید