نکات مهم برای راه‌اندازی شرکت پخش

نکات مهم برای راه‌اندازی شرکت پخش

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

همانطور که در مقالات قبل درباره پخش، اهمیت، تاثیرات آن و استراتژی پخش در کسب و کار صحبت کردیم. در این مطلب قصد داریم شما را با نکات مهمی که باید برای شروع کردن یک شرکت و کسب و کار پخش و راه‌اندازی شرکت پخش بدانید، آشنا کنیم.

با خواندن این مطلب می توانید برای سوالات زیر، جواب پیدا کنید:

  1. نکات مهم برای شروع تجارت پخش چیست؟
  2. چگونه می‌توانید یک پخش کننده یا توزیع کننده شوید؟
  3. مهارت‌های لازم برای یک شرکت پخش چیست؟

نکات مهم برای راه‌اندازی شرکت پخش

اهمیت راه‌اندازی شرکت پخش

شروع هر کسب و کاری و بررسی‌های لازم قبل از آن، ضمانت موفق شدن و پیشرفت آن است. زیرا وقتی نکات اساسی را در نظر می‌گیرید، با علم بیشتر و پیش‌بینی‌های لازم قدم برمی‌دارید از جمله این نکات می‌توان موارد مهم در شروع کسب وکار پخش را بیان کرد:

  • سازنده را بررسی کنید

شناسایی تولیدکننده و سازنده محصولاتی که قرار است در پروسه پخش کسب و کار شما قرار گیرد، بسیار مهم است. باید کیفیت، اعتماد برند و محبوبیت محصولات خوبی داشته باشد. به همین ترتیب بهتر است به افرادی که این برندها سروکار داشته اند، صحبت کنید.

  • بازار محصولات را بشناسید

محصولاتی پخش می‌شوند که بازار محصول قوی و تقاضای زیادی داشته باشند. پس پیشنهاد می‌شود، بازار محصول موردنظر خود را بررسی کنید. سود محصولات باید به اندازه کافی بالا باشد تا کسب و کار شما در طول زمان حفظ شود، نه فقط در کوتاه مدت.

فروش سالیانه سایر شرکت‌های پخش در حوزه خود را بررسی کنید. آیا فروش آن‌ها هر سال افزایش می‌یابد؟ ممکن است در برخی محصولات سود کمتری کسب شود، اما در کل، میانگین سود شما در خط تولید مناسب باشد.

  • شرایط و ضوابط را بخوانید

قبل از شروع کار پخش، حتما با سازنده گفتمان کرده و شرایط کسب و کار با سازنده را بررسی کنید. توافق باید دو طرفه باشد تا دو طرف معامله سود ببرند.

به طوری که اگر یکی از طرفین تصمیم گرفت در آینده از توافق انصراف دهد، باید بندی در قرارداد بگنجانید تا به شما اجازه دهد پس از یک ماه اخطار، این کار را انجام دهید.

  • سیاست کالاهای رد شده را بدانید

سازنده شما باید کالاهای رد شده را بپذیرد و همچنین باید مایل به صدور جایگزینی یا اعتبار باشد. آنها همچنین باید به شما اجازه دهند که فوراً جایگزینی برای مشتریان خود ارائه دهید تا در صورت بروز اختلاف بین شما و سازنده، پول آنها را گروگان نگیرید.

  • ببینید آیا سازنده، برنامه‌های آموزشی ارائه می‌دهد یا خیر

اگر محصولات به گونه‌ای هستند که قبل از اینکه بتوانید آنها را بفروشید به آموزش فنی نیاز دارید، تولیدکننده باید آن آموزش را برای شما و کارمندانتان فراهم کند. سازنده همچنین باید جلسات منظم پخش و فروشنده را برگزار کند تا همه همیشه در مورد آخرین محصولات و خدمات سازنده به روز باشند.

  • رقیب و شرایط کسب و کار خود را بشناسید

رقیبان خود را بشناسید و به سبک فروش محصولات آنها توجه کنید. نقاط ضعف آنها را پیدا کنید و راه‌هایی در جهت بهبود و بهتر شدن از رقیبان خود بیابید. بدانید چه قیمت‌هایی ارائه می‌دهند و قیمت‌های پایین تر یا خدمات با ارزش افزوده را ارائه می‌دهند یا خیر.

  • محل دفتر و انبار شما

برای پخش بهتر و ارسال سریع محصولات، محل دفتر و انبار محصولات شما مهم است. به طور مثال اگر همه نمایندگی‌های شما در یک منطقه باشند، مطمئن باشید که دفتر و انبار شما در مرکز قرار دارد تا پخش و تحویل به مشتریان تسهیل شود. اگر نمایندگی‌های شما در چندین شهر هستند. مطمئن شوید که انبار شما در نزدیگی امکانات حمل و نقل قرار دارد تا بتوانید در اسرع وقت مواد را بسته بندی و ارسال کنید.

اگر تحویل محلی انجام می‌دهید، ممکن است لازم باشد یک سیستم حمل و نقل مانند یک کامیون کوچک نیز نگهداری کنید.

برای راه اندازی یک کسب و کار پخش سودآور؛ به کار، کارایی و دانش نیاز وجود دارد. نکات بالا را در نظر داشته باشید تا یک پخش موفق داشته باشید.

بیشتر بخوانید: چرا کسب و کارها بهتر است با شرکت‌های پخش کار کنند؟

راه‌اندازی شرکت پخش

چگونه می‌توانید یک پخش‌کننده یا توزیع‌کننده شوید؟

تبدیل شدن به یک پخش کننده می‌تواند یک سرمایه گذاری بسیار با ارزش و پر از فرصت های سودآور باشد. مسیر دقیقی که برای تبدیل شدن به یک پخش کننده باید طی کنید بستگی به این دارد که به چه صنعتی علاقه مند هستید، کجا زندگی می کنید و چه مقدار بودجه برای شروع یک کسب و کار دارید. با این حال، چند مرحله ضروری وجود دارد که می‌توانید برای ایجاد پایه‌ای برای حرفه پخش خود دنبال کنید. در اینجا شش مرحله وجود دارد که می‌توانید برای تبدیل شدن به یک پخش کننده بدانید:

  1. صنعت خود را شناسایی کنید

اولین قدم، شناسایی صنعتی است که قصد دارید در آن کار کنید. قبل از راه‌اندازی کسب و کار خود، باید تصمیم بگیرید که چه چیزی بفروشید و مشتریان شما چه کسانی خواهند بود، زیرا شرکت‌های پخش معمولاً در یک صنعت خاص تخصص دارند یا محصولات را به پایگاه‌های مصرف کنندگان خاص می‌فروشند.

بهتر است ابتدای تصمیم بگیرید که به چه حوزه‌ای علاقه دارید. برای انتخاب صنعت  کاری خود می‌توانید هر حوزه‌ای را از تکنولوژی گرفته تا عمده فروشی رستوان، انتخاب کنید. تنها نکته مهم در ابتدا این است که درباره صنعت و محصولات آن تحقیقات کنید تا اطلاعات بیشتری مانند فرصت‌های پخش، سود بالقوه، رشد صنعت کسب کنید. چنین اطلاعاتی می تواند در تصمیم گیری آگاهانه و ایجاد یک کسب و کار آماده برای رشد حیاتی باشد.

  1. کسب و کار خود را به صورت قانونی ثبت کنید

قدم دوم این است که کسب و کار خود را به صورت قانونی ثبت کنید. بسته به شهر و جایی که تصمیم دارید کسب و کار خودتان را راه‌اندازی کنید ممکن است راه‌های دریافت مجوز و ثبت متفاوت باشند. حتما اطلاعات لازم در این زمینه را دریافت کنید.

  1. به دنبال تامین کنندگان و تولیدکنندگان باشید

بعد از اینکه کسب و کار خود را به عنوان یک شخص حقوقی ثبت و تاسیس کردید. قدم سوم شروع تحقیقات درباره تامین کنندگان و تولیدکنندگانی است که محصولاتی که شما قصد پخش آن را دارید، مدیریت می‌کنند.

برخی از تولیدکنندگان ترجیح می دهند محصولات خود را از طریق قراردادهای توزیع انحصاری به فروش برسانند، در حالی که برخی دیگر با توزیع کنندگان مستقلی کار می کنند که محصولات تولید کنندگان مختلف را به فروش می رسانند.

از آنجایی که مجموعه بزرگی از تولیدکنندگان برای انتخاب و انواع مختلفی از قراردادهای توزیع وجود دارد، ایده خوبی است که قبل از متعهد شدن به همکاری با تامین کنندگان و تولیدکنندگان، تا حد امکان اطلاعات بیشتری را جمع آوری کنید.

  1. طرح مالی کسب و کار را برنامه ریزی کنید

قدم چهارم برنامه ریزی محاسبات مالی است. شما باید با شناسایی ظرفیت‌های بودجه‌ای خود از طریق محاسبات مالی شروع کنید. این به شما کمک می‌کند تا در مورد میزان پولی که می‌توانید برای استخدام سایر کارمندان و خرید محصولات می‌خواهید سرمایه گذاری کنید، ایده بهتری پیدا کنید.

در پیش نویس طرح تجاری خود، باید اطلاعات اولیه در مورد حمل و نقل، حمل و نقل، زیرساخت پشتیبانی مشتری و امور حسابداری را درج کنید. این طرح در راه اندازی کسب و کار پخش شما بسیار مفید خواهد بود. با توسعه کسب و کار خود بر اساس نوع تولید کنندگان و تامین کنندگانی که با آنها همکاری می کنید، می توانید پیچیدگی و استراتژی بیشتری را در این فرآیندها ایجاد کنید.

  1. به عنوان پخش‌کننده اقدام کنید

هنگامی که تولید کنندگان و تامین کنندگان بالقوه را شناسایی کردید، باید برای پخش با آنها تعامل کنید. هر شرکتی فرآیندهای کاربردی منحصربه‌فرد خود را خواهد داشت، اما تقریباً همه تأمین‌کنندگان از شما می‌خواهند که یک فرآیند درخواست را طی کنید تا ببینند آیا به‌عنوان پخش کننده محصولاتشان برای آنها مناسب هستید یا خیر. این فرآیندها ممکن است به جلسات حضوری، بازدید از امکانات، تجزیه و تحلیل صورت‌های مالی، ارائه مدرک اعتبار اسنادی از موسسه مالی شما و سایر مراحل نیاز داشته باشد.

اگر به عنوان یک پخش کننده پذیرفته شده‌اید، می‌توانید کار پخش و فروش محصولات از تامین کنندگان به خریداران را آغاز کنید

  1. ایجاد روابط

قدم آخر برقراری رابطه قابل اعتماد با تامین کنندگلن و خریداران است. همانطور که کسب و کار خود را حول شراکت‌‎هایی که با تامین کنندگان و خریداران ایجاد کرده‌اید طراحی می کنید، باید به طور هدفمند برای ایجاد روابط کاری قابل اعتماد با آنها تلاش کنید.

روابط، قسمت مهمی از حفظ یک تجارت پخش است، زیرا تولیدکنندگان از عرضه ثابت محصول اطمینان می‌دهند در حالی که خریداران از جریان ثابت فروش اطمینان می‌دهند. این نهادها به شما کمک می‌کنند تا یک مدل کسب و کار سودآور ایجاد کنید و به عنوان یک شرکت رشد کنید.

بنابراین، شما باید یک نقطه تماس را در تمام شرکت‌هایی که با آن‌ها در تعامل هستید شناسایی کنید – این افراد می‌توانند به شما کمک کنند تا فرآیندهای تولید و خرید را به‌طور مؤثر هدایت کنید. آنها با فرهنگ محل کار خود آشنا هستند و این می تواند در مدیریت یک تجارت پخش بسیار مفید باشد. علاوه بر این، آنها می‌توانند شما را در مورد جزئیات محصول آگاه کنند تا بتوانید پشتیبانی موثری از مشتری ارائه دهید.

بیشتر بخوانید: اهمیت پخش در کسب و کارها

مهارت‌های لازم برای برای راه‌اندازی شرکت پخش

مهارت‌های لازم برای راه‌اندازی شرکت پخش چیست؟

به جز موارد بالا لازم دارید به عنوان یک شرکت پخش، تعدادی مهارت‌های لازم برای این حوزه را داشته باشد. البته بسته به صنعت خاص و اندازه کسب و کار شما، مهارت‌های دقیقی که برای موفقیت به عنوان یک توزیع کننده نیاز دارید متفاوت خواهد بود. با وجود این، چند مهارت اساسی وجود دارد که باید در هنگام شروع حرفه جدید خود بر روی آنها تمرکز کنید که ممکن است به شما کمک کند راحت تر وارد حوزه توزیع شوید. این مهارت ها عبارتند از:

  • مهارت‌های فروش
  • مهارت‌های بین فردی
  • مهارت‌های مذاکره
  • مهارت‌های عملیاتی
  • مهارت‌های پژوهشی
  • مهارت‌های ارتباطی

در ادامه هر یک از این مهارت‌ها را بیشتر شرح خواهیم داد.

 مهارت‌های فروش:

یکی از وظایف مهم شرکت‌های پخش، فروش کالا و محصولات به خریدارانی مانند خرده فروشان، بازرگانان و سایر مشاغل است. به همین دلیل شرکت‌های پخش باید مهارت‌های فروش عالی داشته باشند تا بتوانند کسب و کار سودآوری داشته باشند.

بنابراین، برای شرکت‌های پخش مهم است که مهارت‌هایی را توسعه دهند که می‌تواند به آنها در درک نیازهای خریداران، نوع محصولاتی که می‌فروشند و اینکه چگونه می‌توانند به طور مؤثر با خریداران خود تعامل داشته باشند، کمک کند.

مهارت‌های بین فردی:

شرکت‌های پخش باید مهارت‌های قوی بین فردی را توسعه دهند که معمولاً با مهارت‌های فروش ذکر شده در بالا همراه است. همچنین باید از مهارت‌های بین فردی، برای ایجاد شراکت‌های تجاری قابل اعتماد استفاده کنند. این مهارت‌ها مهم هستند زیرا مشارکت‌های ایمن جزء حیاتی در ایجاد یک کسب و کار پخش موفق هستند.

مهارت‌های مذاکره:

بسیاری از شرکت‌های پخش موفق، می‌توانند معاملات سودآوری را با تولیدکنندگان و خریداران انجام دهند. به منظور کسب سود، باید بتوانید در مورد قراردادهای خرید و فروش مذاکره کنید. بنابراین، داشتن دانش  قوی از مهارت‌های مذاکره می‌تواند در دراز مدت به شما به عنوان یک توزیع کننده کمک کند.

مهارت‌های عملیاتی:

اکثر شرکت‌های پخش، به مهارت‌های عملیاتی لازم برای اداره یک تجارت نیاز دارند. این مهارت‌های عملیاتی می‌تواند به توزیع‌کنندگان در مدیریت کارکنان، تدارکات، مسائل بودجه، خدمات مشتری و سایر اجزای کلیدی حفظ یک شرکت کمک کند. هنگامی که شرکت ها رشد می کنند، کارکنان ممکن است این مسئولیت ها را بر عهده بگیرند، اما در ابتدا، یک توزیع کننده مسئول این وظایف خواهد بود.

مهارت‌های پژوهشی:

صاحبان شرکت‌های پخش باید با علم صنعت خاص خود به روز و همگام باشند. بنابراین، برای آن‌ها مهم است که مهارت‌های تحقیقاتی خود را تقویت کنند تا بتوانند پیش‌بینی کنند که روند بازار چه محصولاتی به نفع آنهاست. ایجاد حس دقیق برای انجام این پیش‌بینی‌ها می‌تواند به پخش کنندگان کمک کند تا محصولات مرتبط و قابل فروش را پیدا کنند و در صدر صنعت خود باقی بمانند.

مهارت‌های ارتباطی:

از آنجایی که شرکت‌های پخش به طور منظم با تولید کنندگان و خریداران ارتباط برقرار می کنند، توسعه مهارت‌های ارتباطی برای برقراری ارتباط موثر می تواند  بسیار مفید باشد. این مهارت‌های حیاتی تقریباً در تمام جنبه‌های مدیریت کسب‌وکار، از جمله فروش، مذاکره و عملیات، جایگاه ویژه‌ای دارند.

بیشتر بخوانید: آدرس نمایندگی قطعات خودرو در تهران

جمع بندی:

در این مطلب سه موضوع اصلی برای کسب و کار و راه‌اندازی شرکت‌ پخش به طور مفصل گفته شد از مواردی که قبل از شروع این کار باید بدانید تا اینکه چگونه می‌توانید یک پخش کننده باشید و مهارت‌هایی که برای حفظ و پیشرفت کسب و کار خود باید بدانید.

برای اطلاعات بیشتر می توانید با کارشناسان سرکان پخش تماس بگیرید.

1 دیدگاه
  1. در خصوص راه اندازی شرکت پخش هم مشاوره میدین؟

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    سبد خرید